5 morötter
4 potatisar
1msk olja
1 msk färsk riven ingefära
1/2 tsk gurkmeja
2krm koriander
1/2 tsk röd currypasta
1 tsk honung
6 dl buljong
Nykokta kikärtor, mängd motsvarande en burk
1 knippe sockerärtor
salt, peppar
riven ost till servering

Riv ett par av morötterna och skiva resten. Skär potatisen.Häll oljan i en gryta och fräs morötter och potatis.Tillsätt kryddor och häll över buljongen. Låt koka ca 10 min och ha i kik- och sockerärtor. Smaka av med salt och peppar.

Anna Karlsson

——————————————————————

När snön börjar smälta och vinter övergår i vår startar en period där kapha dominerar i naturen. Vädret är kallt och fuktigt. Solen börjar försiktigt att värma, men jorden är fortfarande kall. Allt börjar droppa och rinna och förkylningarna ökar.

Under den här perioden är det bra att äta lättsmält varm mat och kryddor som hjälper matsmältningen och som minskar slembildning. Minska på allt som är tungsmält, kallt, fett och sött. Använd gärna värmande kryddor som främjar matsmältningen t.ex. svartpeppar, svarta senapsfrön. spiskummin, torr och färsk ingefära och gurkmeja (tumeric).