4 tsk torkad eller 8 tsk färska pepparmyntsblad
1-1,2 liter vatten

Gör så här
Koka vattnet och låt det svalna av ett par grader. Slå det heta vattnet över bladen och lägg ett lock på grytan. Låt vätskan stå och dra åt sig pepparmyntssmaken i ca 10 minuter. Sila teet innan du dricker det

Tips 1:
En kopp myntate innan sänggående har en avslappnande verkan. Ta ca 10 fäska hackade myntablad eller 0,5 tsk torkad mynta och koka med en kopp vatten. Låt svalna till 40 grader, tillsätt 2 tsk honung och drick myntateet varmt.

Tips 2:
Färska jordgubbar marinerade med lime, färsk pepparmynta och socker serverade med mjuk vaniljglass är en helt oemotståndlig kombination att avnjuta under varma sommardagar, eller varför inte på midsommarafton.

Odla egen pepparmynta:
P
epparmynta är enkel att odla både i kruka och trädgård och den doftar ljuvligt. Växten är extremt lättodlad och har en förmåga att sprida sig i trädgården. Dyker det upp ohyra på dina örtväxter kan du spraya dem med grönsåpsvatten. Om du odlar dem i kruka kan du doppa hela växten i en hink med grönsåpa några dagar på raken. Du kan också blanda ihop ett bekämpningsmedel av färska brännässlor som får ligga i vatten under ett dygn (är till exempel bra mot vit fluga på citronmeliss).

Läkande örter från A till Ö och huskurer
Helande örter i din örtagård