Ingredienser
300 gram skruv eller snäckpasta
50 gram soltorkade tomater
100 gram broccoli
1 msk ghi/olja
salt
curry
basilika
1 dl grädde
1 dl pastavatten

Gör så här
1. Skär de soltorkade tomaterna i småbitar och koka i lite vatten i 10 minuter
2. Koka pastan al dente i välsaltat vatten
3. Skär broccolin i småbuketter och ångkoka tills mjuka
4. Värm upp curry i ghi/olja. Tillsätt basilika (helst färsk), grädde och pastavatten
5. Tillsätt pasta, soltorkade tomater och broccoli. Blanda

Tips! Du kan ersätta grädden med en sås gjord på pastavatten/grönsaksvatten och kikärtsmjöl/sojamjöl.

Tips 2: Om du vill kan du torka dina egna tomater i ugnen

Visste du att 1,5 dl broccoli innehåller mer C-vitamin än två apelsiner! Det är en riktig liten vitamin- och mineralbomb fylld av just C-vitamin men också betakaroten, flavonider, järn kalcium och kalium. Vid stress uppstår fria radikaler och antioxidanten C-vitamin hindrar dessa från att förstöra cellerna i hjärnan och kroppen. C-vitamin ökar dessutom kroppen förmåga att absorbera järnet i din vegetariska mat 3-5 gånget . Järn är inblandad i syretransporten och viktig för att du inte ska få syrebrist i dina celler.

Välj broccoli som är fast och mörkt grön. Köp inte på dig stora mängder om du vet att de kommer att bli liggande länge, eftersom näringsinnehållet (speciellt C-vitaminet) snabbt sjunker vid förvaring.