1 tsk brännässelpulver
1 tsk nyponpulver
1 tsk pulver av blåbär eller svartavinbär.

+
Alt 1: 1 mugg vatten
Alt 2: 1 mugg juice (rör ut pulvret med lite av juicen innan du fyller upp glaset)
Alt 3:3 mixade frukter

Gör så här
Blanda pulver från brännässla, nypon och bärpulver i en mugg. Häll det heta vattnet över pulvret under omrörning och låt det dra en stund under lock. Variation:Koka med lite färsk riven ingefära innan du slår vattnet över pulvret.

Tips 1: Du kan enkelt torka blåbär i ugnen. Sätt värmen strax under 50 grader. Ha ugnsluckan på glänt och torka i ca 15 timmar tills bären är torra.
Tips 2: Nässlor är också goda att koka soppa på eller använda i stuvningar.

Nässlor är hälsosamma och fyllda med prana. Skörda dem på våren när de späda gröna bladen är sprängfyllda med vitaminer och mineraler. De är speciellt rika på klorofyll (60 % av den gröna växten), järn och vitamin C. De innehåller även kalium, kalcium, kisel, betakaroten, vissa B-vitaminer m.m. Brännässla är en ört som sedan gammalt använts både som mat och som medicinalväxt. Den är basisk och används än i dag inom naturmedicinen för att effektivt rena levern, blodet och försurade kroppar från mjölksyra, urinsyra och fosforsyra. Nässlor renar även bindväven och hjälper på så sätt till att öka rörligheten i kroppen.

Kombinationen nässla (järnrik + C-vitamin) och nypon (med C-vitamin som ökar järnupptaget och bioflavonoider som ökar C-vitaminupptaget) är en mycket effektiv kur för att höja blodvärdet hos dem som uppvisar brister. Nypon innehåller, enligt Örtappoteket i Halmstad, ca 40 olika ämnen och är en extremt rik källa av C-vitamin. De innehåller hela 60 gånger mer C-vitamin jämfört med citrusfrukter! Andra ämnen är aminosyror, antioxidanter, glukos, gopo, biopektin, omegasyror, betakaroten, koppar, kalium, magnesium, sulfat, zink, järn, kisel, litium, bor, svavel, flour och vitamin K, E B6 mfl.

Här kan du läsa om blodet och immunförsvaret