Ingredienser
Ris ca 3dl
Spenat fryst 3 dl
Riven ost 2dl
Bananer 3 st
Vispgrädde 3 dl
1 msk curry
Örtsalt

Gör så här
Koka riset, tina spenaten.
Dela bananerna på längden.
Vispa grädden men ej för fast, blanda i curryn.
Smörj lite i en ugnsfast form ca 2 liter

Varva
Kokt ris
Spenat + örtsalt
Riven ost
Ris + örtsalt
Banan
Currygrädde

Grädda i ugnen på 175-200 grader i 15-20 min.

Recept från Micke i Karlstad

Tips! När du kan, köp färsk spenat och välj mörkgröna fräscha spänstiga blad. Gul hängig spenat saknar prana och har förlorat mycket av sitt näringsinnehåll. Alla bladgrönsaker är rika på antioxidanter, folsyra, betakaroten och mineralerna kalcium och magnesium. Ju kortare tillagningstid, ju mer näring blir kvar i bladgrönsakerna.

När du stressar irriteras nervsystemet och det är viktigt att ersätta de näringsämnen som behövs för att nervsystemet ska fortsätta att fungera bra. Viss mat har en lugnande och stärkande effkt på nervsystemet. Speciellt viktigt är att äta mer av mat som innehåller B-vitaminerna, anioxidanterna A, C och E samt mineralerna kalium, kalcium och magnesium. I spenat finner du både kalcium och magnesium. Brist på magnesium kan visa sig i utmattning, retlighet, förvirring och sömnlöshet. Kalcium tillsammans med magnesium lugnar irriterade nerver och minskar hetta i kroppen och i sinnet. Kokt spenat innehåller mer kalcium, magnesiumum och järn än motsvarande mängd mjölk.

Mörkgröna bladgrönsaker, spenat och speciellt brännässlor och algerna Spirulina och Chlorella är fantastiska källor av klorofyll. Klorofyll fångar upp solenergi och har en starkt renande funktion i blodet och i mage och tarmar. Att äta klorofyllrika grönsaker hjälper också, enligt nättidningen Epoch Times , för att minska kolesterolet, sänka blodtrycket, stödja produktionen av röda blodkroppar samt stärka immunförsvaret. Klorofyll är fettlösligt så kom ihåg att äta fett (olivolja, dressing) tillsammans med dina gröna blad. Utan fett kan inte klorofyllet lösas upp och ta sig ut i blodet. Orent blod ger bland annat symptom i en oren eller “dålig” hy. Klorofyll motverkar också illaluktande gaser i tjocktarmen

Klorofyllet har en starkt utrensande effekt av toxiner. Det neutraliserar toxiner i blodet och neutraliserar och binder cancerframkallande giftämnen och svampgifter i mag-tarmkanalen. Klorofyll lär även binda tungmetaller som kadium, kvicksiler och bly. Detta sker genom att molekylkärnan snabbt frigörs när den kommer in i kroppen och lämnar kvar en elektriskt instabil kärna. Denna instabila kärna absorberar toxiner och tungmetaller och för med dem ut, helt intakta ur kroppen.

.